Bemutatkozás, referenciák

Különböző szakértői bizottságok tagjaként 1994 óta foglalkozom a földtani veszélyforrásokkal. Ebben a bő 20 évben több mint 4000 helyszínről készítettem szakértői véleményt.
Az esetek többségében sajnos már kialakult földtani környezetben valamilyen veszélyhelyzet, katasztrófa, de szerencsére voltak olyanok is, ahol a prevenció, a veszélyhelyzet kialakulásának megelőzése volt a cél.

2011-ben jelent meg a Magyarország földtani, földrajzi és éghajlati körülményeit figyelembe vevő földtani veszélyforrásokat felsoroló és ismertető munkám. (link a Földtani veszélyforrás és típusai oldalra)

1997 óta, kétévente szervezem meg a Földtani Veszélyforrások Konferenciát (geohazardsconference.com)

2015 májusa óta dolgozom független szakértőként magántulajdonosok, vállalkozások és biztosítók megrendeléseit teljesítve (utóbbiak nem hivatkozhatók).

 

Néhány referencia munka:

  • Zárójelentés a Kulcs, Sőtér sétány és Hajóállomás munkaterületeken végzett földtani-, geotechnikai- és vízföldtani kutatásról 2015. Sycons Kft.
  • Földtani szakértői vélemény Budakalász település földtani veszélyforrás területeiről – Urban-Lis Stúdió Kft. Budapest, 2015.
  • Wágner A. – Oszvald T. 2015: Szakértői vélemény Szántód, Vörösmarty u. 8. padozat süllyedéséről
  • Földtani szakértői vélemény a Budapest Sasadi út 89.ingatlan területéről, 2016.
  • Földtani szakértői vélemény a Budapest Botfalu u. 26 épületkárról, 2016.